Μπακογιάννης, Ευθύμιος

  1. Πρόσωπο
  2. Άνδρας
  3. 4 Ιουνίου 1975
  4. Έλληνας
  5. Επίκουρος καθηγητής
  6. Ελληνική
  7. Original: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. - Rules: RDA
  8. Ελλάδα
    • Είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.Μ.Π,  Δρ. Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός με 15 χρόνια  εμπειρίας στο συντονισμό και στην υλοποίηση πολεοδομικών και κυκλοφοριακών μελετών,  την επίβλεψη κατασκευής έργων και τις διαδικασίες χρηματοδότησης τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους χρηματοδοτικούς οργανισμούς.

      Έχει συντονίσει δεκάδες Μελέτες Σχεδιασμού – Διαχείρισης, Οριστικές Μελέτες, Μελέτες Εφαρμογής, και Τεύχη Δημοπράτησης και έχει διατελέσει σύμβουλος σε έργα Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για κυκλοφοριακά και πολεοδομικά έργα. Ενδεικτικά, έχει μετάσχει σε πλήθος μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε. ή Εθνικού Πόρους (Υπουργεία – Δήμους) σε περισσότερους από 40 Φορείς.

      Έχει εμπειρία στις διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα, με εξειδίκευση σε θέματα μελέτης – παροχής υπηρεσιών συμβούλου και συντονισμού τεχνικών έργων και διαχείρισης ερευνητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

      Είναι ένας έμπειρος ερευνητής που έχει συμβάλει από το 2001 στην επιστήμη με τη συγγραφή δεκάδων άρθρων και κεφαλαίων σε βιβλία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 συνέδρια ως ομιλητής με σχετική θεματολογία.

      Αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία του έχει συμβάλει από διάφορες θέσεις στην προώθηση προγραμμάτων και δράσεων στην Ελλάδα. Κατά την περίοδο 2009 -2010 διετέλεσε Μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας και  Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου του Οργανισμού, το 2013 διατέλεσε Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής (Κηφισός Ποταμός, Πάρκο Τρίτση και Ελαιώνας) το 2015 στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Δ/ντης του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και σήμερα είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του ΥΠΕΚΑ.

      Στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει συντονίσει μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων στο Δήμο Κηφισιάς, ενώ έχει διατελέσει  Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης την περίοδο 2001 – 2002, Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου την περίοδο 2007-2010 και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Κηφισιάς «Μένανδρος ΑΕ»  την περίοδο 2010 - 2014.

      Πατήστε εδώ