Μπαμπαλιούτας, Λάμπρος Π.

  1. Πρόσωπο
  2. Άνδρας
Φωτογραφία προσώπου
    • Γεννήθηκε στη Λεβαδειά Βοιωτίας και κατάγεται από το Νομό Φθιώτιδος. Είναι έγγαμος και έχει ένα τέκνο.

      Σπούδασε, αρχικά, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Παν/μίου από το οποίο και αποφοίτησε το 1993, έχοντας λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και εν συνεχεία στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο και αποφοίτησε το έτος 1998.

      Το έτος 2003 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

      Παράλληλα ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ασχολούμενος με υποθέσεις δημοσίου δικαίου και ποινικού δικαίου.

      Είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου στο γνωστικό αντικείμενο «Συγκριτική Ανάλυση Διοικητικών Συστημάτων», διδάσκοντας μαθήματα που αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση, τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Διοικητική Μεταρρύθμιση την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση κ.άλ.

      Έχει διατελέσει μέλος Επιτροπής του Α.Σ.Ε.Π. για την επιλογή μελών Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και αποτελεί αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

      Έχει διδάξει από το 2003 μέχρι και σήμερα : α) στο (νυν) Α.Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδος, β) στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου αποτελεί και μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου, γ) στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, δ) στο Τμήμα Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, ε) στο Σχολείο Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας, στ) σε επιμορφωτικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, και ζ) σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στα Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ειδικότερες θεματικές ενότητες τη Δημόσια Διοίκηση και το Δημόσιο Μάνατζμεντ, το Διοικητικό Δίκαιο, τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, τη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και το θεσμικό πλαίσιο των προγραμμάτων ανάπτυξης ης Ε.Ε. που αφορούν την οικονομική και κοινωνική συνοχή.

      Από το Ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 μέχρι και σήμερα, αποτελεί μέλος Σ.Ε.Π. του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

      Αποτελεί μέλος : α) της Επιστημονικής Εταιρείας Διοικητικής Δικαιοσύνης, β) της Ενώσεως Ελλήνων Συνταγματολόγων, γ) του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών, δ) της Εταιρείας Διοικητικών Μελετών και ε) της Ενώσεως Φθιωτών Επιστημόνων Μακεδονίας-Θράκης.

      Μονογραφίες του αποτελούν : α) «Το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης», Τόμος Α’, 2007, εκδ. Σάκκουλα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και β) «Το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης», Τόμος Β’, 2013, εκδ. Σάκκουλα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη). Ενώ σε συνεργασία με τον Δρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Κων/νο Μητσόπουλο έχουν συγγράψει από κοινού το σύγγραμμα υπό τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε.», 2014, εκδ. Σάκκουλα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη).

      Τα επιστημονικά του άρθρα έχουν ως αντικείμενο, θέματα συνταγματικού δικαίου, διοικητικού δικαίου και δημόσιας διοίκησης, σε επιστημονικά περιοδικά, όπως «Αρμενόπουλος», «Περιβάλλον και Δίκαιο», «Δήμος», «Δικαιώματα του Ανθρώπου», «Εφημερίδα Διοικητικού Δικαίου».

      Επίσης έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα που αφορούν την ελληνική δημόσια διοίκηση και το μεταρρυθμιστικό της πλαίσιο.

      Panepistimio Thessalias