Κοτρίκλα, Άννα-Μαρία

  1. Πρόσωπο
  2. Γυναίκα
  3. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Ναυτιλίας και επιχειρηματικών υπηρεσιών
    •  Δρ Άννα Μαρία Κοτρίκλα είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στο γνωστικό αντικείμενο Περιβαλλοντική Τεχνολογία και Διοίκηση για τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές. Διαθέτει πτυχίο Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική Επιστήμη από το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

      Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη των επιδράσεων της ναυτιλίας στο θαλάσσιο περιβάλλον και στην ατμόσφαιρα. Σήμερα ασχολείται με την μελέτη των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων από τη ναυτιλία και τις οδικές μεταφορές και τη διασπορά τους στο αστικό περιβάλλον. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά έργα στους τομείς της ποιότητας υδάτων και αέρα.

      Πρόσφατα (2016) εκδόθηκε το βιβλίο της με τίτλο Ναυτιλία και Περιβάλλον ενώ έχει πάνω από 40 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια και σε διεθνή περιοδικά με κριτές.

      Διδάσκει τα μαθήματα Διαχείριση, Προστασία, Πολιτική Περιβάλλοντος, Μεταφορές και Περιβάλλον Ι και ΙΙ, Διαχείριση Φυσικών και Ενεργειακών Πόρων (σε προπτυχιακό επίπεδο) και Ναυτιλιακή Περιβαλλοντική Διοίκηση (σε μεταπτυχιακό επίπεδο).

      Είναι μέλος της Επιτροπής Πράσινο Πανεπιστήμιο και σύνδεσμος του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών με την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου