Μαριδάκη-Κασσωτάκη, Αικατερίνη

  1. Πρόσωπο
  2. Γυναίκα
    • Η Αικατερίνη Μαριδάκη-Κασσωτάκη είναι πτυχιούχος του τμήματος φιλοσοφικών και κοινωνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης (κατεύθυνση ψυχολογίας) (1988), κάτοχος ΜSc του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Reading (1989) και κάτοχος ΡhD του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Lancaster (1993).
      Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας και αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής Φοιτητών του ίδιου πανεπιστημίου. Έχει συνεργαστεί, επί τετραετία, με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας ως υπεύθυνη για την εφαρμογή στην Ελλάδα του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος PISA του ΟΟΣΑ. Συμμετέχει επίσης ως βασική ερευνήτρια σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα.
      Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα που αφορούν στη "θεωρία του νου", τις γνωστικές λειτουργίες (σκέψη, μνήμη, μάθηση), τη συναισθηματική νοημοσύνη και τις εφαρμογές τους στο χώρο της εκπαίδευσης. Ασχολείται επίσης με θέματα σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας και ιδιαίτερα με το ρόλο του πατέρα στην ανάπτυξη των παιδιών. Έχει συγγράψει βιβλία και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με το ερευνητικό της έργο σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

      Biblionet