Αναγνώστες EPUB

Ο Thorium Reader είναι ένας αναγνώστης, μια εφαρμογή ανοικτού κώδικα για Windows 10, MacOS και Linux. Υποστηρίζει αρχεία EPUB 3, (αναδιαμόρφωση και σταθερή διάταξη), DAISY 3 και PDF.

Ο Thorium περιέχει πολλές δυνατότητες που απαιτούνται για την ανάγνωση ebook, όπως πίνακα περιεχομένων, πλοήγηση σελίδων, σελιδοδείκτες, σχολιασμοί / επισημάνσεις, αναζήτηση κειμένου, λειτουργία κύλισης (scrolling) μιας σελίδας, διάταξη δύο σελίδων, πλοήγηση με χρήση αλλαγών σελίδας εκτύπωσης, Πίνακας περιεχομένων ή γραμμή κύλισης.

Το Calibre είναι ένας διαχειριστής ψηφιακών βιβλιοθηκών. Μπορεί να προβάλλει, να μετατρέψει και να κατηγοριοποιήσει ηλεκτρονικά βιβλία και να συνεργαστεί με πολλές συσκευές ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων. Μπορεί να βγει στο διαδίκτυο για να πάρει μεταπληροφορίες για τα βιβλία σας. Μπορεί να κατεβάσει εφημερίδες και να τις μετατρέψει σε ψηφιακά βιβλία για άνετη ανάγνωση. Δουλεύει σε κάθε πλατφόρμα, Linux, Windows και macOS.

Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ την εφαρμογή : https://calibre-ebook.com/download

Αναγνώστες DAISY

Ο DDReader + είναι ένας ψηφιακός αναγνώστης βιβλίων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάγνωση ψηφιακού περιεχομένου σε μορφή DAISY 3 σε πλατφόρμες Windows και Android, ειδικά σχεδιασμένος για άτομα με αναπηρίες.

Κάντε κλικ εδώ για λήψη του DDReader + για Windows

Αποκτήστε την εφαρμογή DDReader από το Google Play Store

Το AMIS επιτρέπει στον χρήστη να έχει ακουστική πρόσβαση στο περιεχόμενο βιβλίων μορφής DAISY . Τα πρότυπα που υποστηρίζει είναι τα DAISY 2.02 και DAISY 3. Υποστηρίζει οποιαδήποτε γλώσσα ανάλογα με την γλώσσα του SAPI 5 συνθέτη ομιλίας. 

Με λειτουργικά συστήματα : Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8

Μπορείτε να κατεβάσετε την Ελληνική του έκδοση από τους παρακάτω συνδέσμους : http://www.daisy.org/projects/amis/languages/Setup-amis-Greek.exe

Μετατροπείς Κειμένου σε Ομιλία

Το eSpeak είναι ένα συμπαγές σύστημα μετατροπής κειμένου σε ομιλία ανοικτού κώδικα. Υποστηρίζει πολλές γλώσσες (http://espeak.sourceforge.net/languages.html) και απαιτεί λειτουργικό σύστημα Linux ή Windows.

Αναγνώστες Οθόνης

 Το NVDA είναι πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης υπολογιστή το όποιο δημιούργησαν από κοινού το 2006 ο Michael Curran και ο James the, τυφλοί προγραμματιστές οι ίδιοι που πίστευαν με πάθος στην καθολική πρόσβαση σε υπολογιστές από όλους. Η εφαρμογή βοηθάει τον χρήστη να αντιλαμβάνεται ακουστικά το γραφικό περιβάλλον του υπολογιστή, είναι σχεδιασμένη πάνω σε λογισμικό ανοικτού κώδικα και διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο από τον σύνδεσμο http://www.nvaccess.org/download/