Κοινωνική ψυχολογία : ψυχολογικές προεκτάσεις - Πρώτη έκδοση. - Αθήνα: Πεδίο, 2022

Βιβλιογραφικά στοιχεία

Έκδοση
Yzerbyt, Vincent | Klein, Olivier
Γούλα, Κατερίνα
Πρώτη έκδοση
Αθήνα: Πεδίο, 2022
xviii, 699 σελίδες : εικόνες ; 24 εκατοστά
978-960-635-529-5
Περιλαμβάνει βιβλιογραφία: σελίδες 645-691 και ευρετήριο

Απαραίτητη για την κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει, η κοινωνική ψυχολογία ρίχνει φως στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ατόμων και της κοινωνίας. Εστιάζοντας την προσοχή της στους μηχανισμούς που διέπουν τις ανταλλαγές αυτές, απαντά σε πολλά ερωτήματα του χθες και του σήμερα: Πώς επηρεάζουν οι κοινωνικές υπαγωγές μας την εικόνα και τη συμπεριφορά μας; Γιατί, μπροστά σε μια αδικία, κάποιοι επαναστατούν, ενώ άλλοι υποτάσσονται; Πότε και γιατί είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσχερή θέση; Είναι αλήθεια ότι τα μέσα ενημέρωσης συμβάλλουν στη βία;
Το εγχειρίδιο αυτό, γραμμένο από δύο ειδικούς του πεδίου, πραγματοποιεί μια σύνθεση και μια σφαιρική επισκόπηση των εργασιών και περιεχομένων της κοινωνικής ψυχολογίας. Μια σαφής, παιδαγωγική και προοδευτική προσέγγιση στους βασικούς τομείς της κοινωνικής σκέψης (κρίση, αντίληψη, ταυτότητα), της κοινωνικής επιρροής (πολιτισμός, κανόνες, στάσεις, αλλαγές και συμπεριφορές) και των κοινωνικών σχέσεων (προσωπικές σχέσεις, ομαδικές διαδικασίες) από μια οπτική ταυτόχρονα ιστορική και πρακτική.
Ένας χρήσιμος οδηγός και ένα εργαλείο απαραίτητο για όποιον μελετά την κοινωνική ψυχολογία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Pedio