Ανακαλύπτοντας τη στατιστική με τη χρήση της R - Πρώτη έκδοση. - Αθήνα: Εκδόσεις Προπομπός, 2019

 1. Έκδοση
 2. Field, Andy | Miles, Jeremy | Field, Zoë
 3. Μαρκάκη, Ιωάννα | Κουτσούμπα, Νάντια
 4. Νικολακόπουλος, Σταύρος | Ντζούφρας, Ιωάννης
 5. Πρώτη έκδοση
 6. Αθήνα: Εκδόσεις Προπομπός, 2019
 7. 943 σελίδες : εικόνες ; 28 εκατοστά
 8. 978-618-5036-41-6
 9. Περιλαμβάνει βιβλιογραφικές παραπομπές (σελίδες [935]-941) και ευρετήριο.
Εξώφυλλο έκδοσης
  • Διατηρώντας το μοναδικό χιούμορ και το ύφος που κάνει τα βιβλία του Andy Field να ξεχωρίζουν και να είναι ιδιαίτερα προσφιλή στους φοιτητές, το βιβλίο Ανακαλύπτοντας τη Στατιστική με τη Χρήση της R οδηγεί τους φοιτητές και τους επιστήμονες σε ένα ταξίδι στατιστικής ανακάλυψης μέσω της χρήσης της R, ενός ευέλικτου και δυναμικά μεταβαλλόμενου εργαλείου λογισμικού για την ανάλυση δεδομένων, που διατίθεται δωρεάν και καθίσταται όλο και πιο δημοφιλές στις κοινωνικές και συμπεριφορικές επιστήμες σε όλο τον κόσμο.
   Το ταξίδι αρχίζει με τον ορισμό βασικών στατιστικών και ερευνητικών εννοιών, πριν συνεχίσει με μια περιήγηση στο περιβάλλον της R. Έπειτα αναλύει τη σημασία που έχουν η διερεύνηση και η απεικόνιση των δεδομένων σε γραφήματα πριν προχωρήσει κάποιος σε στατιστικούς ελέγχους, που αποτελούν τα θεμέλια του υπόλοιπου βιβλίου (για παράδειγμα, συσχέτιση και παλινδρόμηση). Στη συνέχεια, περνά σε αναλύσει μέσου επιπέδου, όπως η ANOVA, και το ταξίδι ολοκληρώνεται με προηγμένες τεχνικές όπως η MANOVA και τα πολυεπίπεδα μοντέλα. Παρόλο που υπάρχει αρκετή θεωρία που συντελεί στην κατανόηση των εννοιών, δίνεται έμφαση στην εφαρμογή όσων παρατίθενται και σε παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο.
   Όπως και η Διερεύνηση της Στατιστικής με τη Χρήση του SPSS της IBM, το βιβλίο Ανακαλύπτοντας τη Στατιστική με τη Χρήση της R ακολουθεί την ίδια πρωτοποριακή δομή και παιδαγωγική προσέγγιση. Το βασικό υλικό συμπληρώνεται με πληροφορίες από διάφορους χαρακτήρες που βοηθούν τον αναγνώστη στην πορεία, μαζί με εκατοντάδες παραδείγματα, ασκήσει αυτοαξιολόγησης για την εμπέδωση των γνώσεων και πρόσθετο υλικό που βρίσκεται στη συνοδευτική ιστοσελίδα για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα. Όλα αυτά το καθιστούν απαραίτητο εργαλείο για όποιον θέλει να μάθει στατιστική χρησιμοποιώντας το λογισμικό της R. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)