Καντζάρα, Βασιλική

  1. Πρόσωπο
  2. Γυναίκα
  3. Πάντειο Πανεπιστήμιο. Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
  4. Πάντειο Πανεπιστήμιο. Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
    • Η Βασιλική Καντζάρα γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια κωμόπολη κοντά στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών (Αθήνα) και κοινωνιολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο μάστερς στο London School of Economics and Political Science (Λονδίνο). Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης και πτυχιούχος εκπαιδευτικός κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ (Ολλανδία). Δίδαξε στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, όπως και σε Ολλανδικό λύκειο.
      Από το ακαδημαϊκό έτος 2002-03 διδάσκει το μάθημα της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, όπου σήμερα ως μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού διδάσκει επίσης Κοινωνικές Ανισότητες και Θέματα της Κοινωνιολογίας της Γνώσης.
      Έχει συγγράψει πάνω σε θέματα κοινωνιολογίας, αλλά και σε ζητήματα, που άπτονται του ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος και έχει δημοσιεύσει στην ελληνική, αγγλική και ολλανδική γλώσσα. Είναι επίσης μέλος επιστημονικών οργανώσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερευνητικού Δικτύου Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κοινωνιολόγων (ESA).

      Biblionet