Χριστόπουλος, Δημήτρης Κ. (1969-) [Συγγραφέας]. Ποιός είναι Έλληνας πολίτης

Work (Individual)
2012
Ελληνικά
 • «Οι σοβαρές προσπάθειες πρέπει να εξαίρονται, ιδίως όταν δεν αρκούνται όπως η προκείμενη στην ερμηνεία της πραγματικότητας αλλά φιλοδοξούν και να την αλλάξουν.» (Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, Σύγχρονα θέματα, τχ. 116, 2012)
  «Το ερώτημα Ποιος είναι έλληνας πολίτης; όπως και η απάντηση, αφορούν θεμελιώδη ζητήματα για την ελληνική, συνταγματική, δημοκρατική Πολιτεία και την αξιακή της συγκρότηση.» (Στέφανος Δημητρίου, Η Αυγή, 24 Φεβρουαρίου 2013)
  «Το αντικείμενο που πραγματεύεται ο Χριστόπουλος απαιτεί τον συνδυασμό τακ νομικών γνώσεων με την ιστορία και την πολιτική επιστήμη, ακόμη και την ιστορία των ιδεών. [...] Έχουμε ένα πρωτοπόρο βιβλίο, εκείνο που επιδιώκει (και ζηλεύει) κάθε ερευνητής: η δουλειά του να αποτελέσει όχι μόνο την αρχή μιας συζήτησης, αλλά και σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια.» (Λάμπρος Μπαλτσιώτης, Επιστήμη και Κοινωνία, τχ. 30, 2013)
  «Ο Δημήτρης Χριστόπουλος καταγράφει όλες τις περιπέτειες που συνόδευσαν το καθεστώς ιθαγένειας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις αρχές του 21ου αιώνα και ταυτόχρονα παρουσιάζει αναλυτικά τον σημερινό εγχώριο και διεθνή προβληματισμό για το θέμα.» (Γιάννης Μπασκόζος, Το Βήμα της Κυριακής, 4 Μαρτίου 2012)
  «Το εγχείρημα δεν είναι μόνο ενδιαφέρον επιστημονικά αλλά οδηγεί και σε ένα απολαυστικό στην ανάγνωσή του αποτέλεσμα, στοχεύοντας με εύληπτο τρόπο σε μια μεγάλη ομάδα αναγνωστών πολύ ευρύτερη από τους ειδικούς στο ζήτημα.» (Κωστής Παπαϊωάννου, The Books' Journal, τχ. 19, Μάιος 2012)
  «Με την πολύ επιμελημένη και εμπεριστατωμένη αυτή μελέτη του ο συγγραφέας, [...] φέρνει στο φως αλήθειες και γεγονότα, μέσα από μία αυστηρή και αντικειμενική ανάλυση όλων των ιστορικών παραμέτρων της κάθε εποχής που αυτά συνέβαιναν.» (Ζωή Παπασιώπη-Πασιά, περιοδικό Αρμενόπουλος, 2013)
  «Το ερώτημα αν Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι; δεν είχε πάντα αυτονόητη απάντηση. Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, από τους πρωτεργάτες, ως νομικός και πολιτικός επιστήμονας, της μεγάλης νομοθετικής αλλαγής του 2010 στο δίκαιο της ιθαγένειας, αφηγείται την περιπέτεια ... στους δύο αιώνες ιστορίας του ελληνικού κράτους.» (Μανώλης Πιμπλής, Τα Νέα του Σαββατοκύριακου)

  Biblionet