Σαντοριναίος, Ματθαίος

Bibliographic Info

Person
Male
1954
Έλληνας
Ελληνικά | Γαλλική
 • 1013827651 ⟶ VIAF
Original: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. - Rules: RDA
Ελλάδα
 • Ο Μάνθος Σαντοριναίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.
  Σπούδασε Ζωγραφική στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux- Arts (Παρίσι), Κινηματογράφο και Οπτικοακουστικά Μέσα στο Τμήμα Mass Media / Multi Media στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο έκανε Μaitrise με θέμα έρευνας : "Η θέση του καλλιτέχνη στην κοινωνία σε σχέση με την τεχνολογική εξέλιξη" (1975 -83), 
  Σκηνοθέτησε ταινίες και εκπομπές για την τηλεόεραση, δημιούργησε μία σειρά έργων βίντεο τέχνης που παίχτηκαν σε διάφορα φεστιβάλ και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και βίντεο εγκαταστάσεις (Φεστιβάλ ΄Αργους, Roma Europa, Φεστιβάλ Locarno, Video fest κ.α.).


  Από το 1984 μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα αναπτύσσει πολλαπλές δραστηριότητες για την προώθηση της τέχνης και τεχνολογίας μέσα από την ίδρυση Τμήματος Τέχνης και Τεχνολογίας Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, και του Κέντρου Οπτικοακουστικών Ερευνών και Εφαρμογών ΕΙΚΟΝΑ. Το 1991 υδρειει με την Ντοντό Σαντοριναίου και διευθύνει το Κέντρο για την Τέχνη και τις νέες Τεχνολογίες ΦΟΥΡΝΟΣ και το 1998 το Διεθνές Φεστιβάλ για την Τέχνη και τις Νέες Τεχνολογίες MEDI@TERRA. 

  Από το 2000 έχει εκλεγεί Λέκτωρ και διδάσκει τo μάθημα των Πολυμέσων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών, και είναι υπέυθηνος της βίντεο τέχνης στο διατμηματικό μεταπτυχιακό τμήμα.
  Έχει συνεργαστεί με το Συμβούλιο της Ευρώπης ως expert σε θέματα ψηφιακού πολιτισμού.
  Είναι ειδικός σύμβουλος στη ΓΓΕΤ σε θέματα Τέχνης Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης, καθώς και στο ΥΠΠΟ.

  Click Here