Αντωνιδάκη-Γιατρομανωλάκη, Άννα

  1. Πρόσωπο
  2. Γυναίκα
    • Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Έξω Μουλιανά Σητείας στην Κρήτη. Σπούδασε στο τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το έτος 1967. Το 1971 διορίστηκε στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Σητείας και το 1972 ανέλαβε παράλληλα προϊσταμένη του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Γ.Ε.) Σητείας με αρμοδιότητες τη γεωργική ανάπτυξη και εκπαίδευση. Από το 1978 υπηρέτησε στον Σταθμό Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ηρακλείου και ασχολήθηκε με θέματα φυτοπροστασίας, ανθοκομίας, ελέγχου και διοίκησης του Σταθμού.

      Από το 1991 δίδασκε μαθήματα Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Ηράκλειο, στην αρχή ως έκτακτο και αργότερα ως μόνιμο και τακτικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Για 17 χρόνια δίδαξε το μάθημα Ανθοκομίας «Φυτά Εσωτερικών και Εξωτερικών Χώρων» στο τμήμα ΘΕ.Κ.Α. του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και απέκτησε εμπειρία στην έρευνα για τη διαχείριση, την τεχνική καλλιέργειας και τη διατήρηση των φυτών στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

      Το 1999 απέκτησε μάστερ (Master of Art) στην Ανθοκομία και τον Σχεδιασμό Κήπων στο Πανεπιστήμιο Middlex της Μ. Βρετανίας και το 2006 της απενεμήθη ο τίτλος  της διδάκτορος (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο Greenwich της Αγγλίας σε θέματα αξιοποίησης της τοπικής χλωρίδας στην εμπορική Ανθοκομία. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι συνταξιούχος αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

      Πεδίο