Πετράκη, Γεωργία

 1. Πρόσωπο
 2. Γυναίκα
 3. Πάντειο Πανεπιστημίο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
 4. Πάντειο Πανεπιστημίο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Φωτογραφία προσώπου
  • Η Γεωργία Πετράκη σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα (ΑΣΟΕΕ), και Κοινωνικές Επιστήμες στο Παρίσι, στην Ecole des Hautes Etudes En Sciences Sociales , με υποτροφία από το γαλλικό κράτος. Ανακηρύχθηκε διδάκτορας Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Παρίσι 7. Έκανε το διδακτορικό της  πάνω στη διαμόρφωση της εργατικής τάξης στο Λαύριο. Ασχολείται με θέματα που αφορούν την οργάνωση της εργασίας και τη κοινωνική διαστρωμάτωση. Τα τελευταία χρόνια μελετάει μέσα από τις έρευνες της το νέο εργασιακό μοντέλο, τις ταξικές ανασυνθέσεις που διαμορφώνονται στο σύγχρονο καπιταλισμό καθώς και τις νέες μορφές διαμαρτυρίας και συγκρούσεων. Από το 2015 είναι διεθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου.

   Έχει εκδώσει τα βιβλία: 1. Κοινωνικοί  Συσχετισμοί και Εργοδοτικές Πολιτικές Διαχείρισης και Ελέγχου της Εργασίας (1950-1993)  Εκδόσεις ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, 1996. 2. Από το χωράφι στο εργοστάσιο: Η διαμόρφωση του βιομηχανικού προλεταριάτου στο σύγχρονο Λαύριο (2002, GUTENBERG). http://www.dardanosnet.gr/book_details.php?id=1004). 3. Νέες Μορφές Οργάνωσης της Εργασίας, (2008, GUTENBERG) (http://www.dardanosnet.gr/book_details.php?id=1359. 4. Διεθνείς Μεταβολές στην Οργάνωση της Εργασίας (επιμέλεια) (2012 GUTENBERG) http://www.dardanosnet.gr/book_details.php?id=1905).

   Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί επιτόπιες έρευνες για τις επιπτώσεις της κρίσης στα ελληνικά νοικοκυριά και συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα. Τα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει ως επιστημονικά υπεύθυνη της ελληνικής ομάδας έχουν ιδιαίτερη έμφαση στη διάσταση του φύλου www.worksproject.be, www.rescueproject.eu

   Socialpolicy