Αγαπητός, Γεώργιος Ι. (1942-)

 1. Πρόσωπο
 2. Άνδρας
 3. 1942
Φωτογραφία προσώπου
  • Ο Γεώργιος Αγαπητός γεννήθηκε στη Νάξο, όπου τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
   Είναι καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
   Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και στο Πανεπιστήμιο του York της Αγγλίας (D.Phil) με ειδίκευση στα Δημόσια Οικονομικά. Τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία χρηματοδότησαν, με υποτροφία, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών και Προγραμματισμού (ΚΕΠΕ).
   Το Επιστημονικό του έργο καλύπτει κυρίως τους κλάδους της Δημόσιας Οικονομικής και της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Είναι συγγραφέας πολλών εργασιών, άρθρων και μονογραφιών, που δημοσιεύθηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
   Έχει διατελέσει επιστημονικός Ερευνητής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών και Προγραμματισμού (1968-1987), Σύμβουλοςτων Υπουργών Οικονομικών (1978-1981 και 1989), Υπουργός Οικονομικών στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Ι. Γρίβα (1989) και στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ξ. Ζολώτα (1990), και Διευθυντής του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού (1990-1992). Έχει διατελέσει επίσης μέλος του Δ.Σ. ΔΕΗ, αναπληρωτής Προέδρου του Δ.Σ. του Ωνασείου Καδιοχειρουργικού Κέντρου, μέλος του πρώτου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (1989) και καθηγητής στις Σχολές: Επιμόρφωσης των Εφοριακών υπαλλήλων, Δημόσιας Διοίκησης και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (1978-1981).
   Τέλος, είναι μέλος της Επιτροπής Υποτροφιών του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάσης, μέλος του Κολεγίου Επίτιμων Προέδρων Πατριαρχικής Αδελφότητος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Σωματείου "Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας", τακτικό μέλος της Διοικούσης Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης ΟΝΜΑ).

    

   Τίτλ
   Bibllionet