Φιτσιλής, Παναγιώτης

  1. Πρόσωπο
  2. Άνδρας
    •  Δρ. Πάνος Φιτσιλής είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Υπήρξε καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς επίσης και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Innopolis της Ρωσίας. Επίσης είναι συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «ΠΛΗ24 - Σχεδίαση Λογισμικού»  στο Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου καθώς και ερευνητής στο ερευνητικό εργαστήριο DAISSy (Dynamic Ambient Intelligent Social Systems) Research Group. Είναι μέλος ομάδας εργασίας ΕΛΟΤ / ΤΕΤ 16 ΟΕ 5 «Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις» (Απρίλιος 2017) καθώς και μέλος του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

      O κ. Φιτσιλής έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση έργων πληροφορικής καθώς και διοικητική εμπειρία σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις, όπως: Διευθυντής Ερευνητικού Εργαστηρίου «Διευθυντής Ερευνητικού Εργαστηρίου «Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν», Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και του προγράμματος ΜΒΑ που διενεργήθηκε σε συνεργασία με το Αγγλικό Πανεπιστήμιο Staffordshire, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας στην πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής Intrasoft International κ.α. Ως Διευθυντής της Επιχειρηματικής Μονάδας ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία ενός αριθμού πληροφοριακών συστημάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

      Περαιτέρω, εργάστηκε σε περισσότερα από 50 ερευνητικά, εκπαιδευτικά ή εμπορικά έργα, σε διάφορους ρόλους Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων, το τελευταίο εκ των οποίων έχει τίτλο «Σύγχρονα Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων – 2η Έκδοση» καθώς και συγγραφέας περί των εκατό άρθρων που δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά, επιστημονικούς τόμους, σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται γενικότερα στην τεχνολογία λογισμικού, στα πληροφοριακά συστήματα επιχειρήσεων, εκπαιδευτικά πληροφοριακά συστήματα, στις έξυπνες πόλεις και στη διαχείριση έργων, κ.α.

      Ενδεικτικές δημοσιεύσεις σε θέματα πληροφοριακών συστημάτων και σε θέματα διαχείρισης έργων την τελευταία τριετία.

      ΤΕΙ Λάρισας