Snell, Scott (1958)

  1. Πρόσωπο
  2. Άνδρας
  3. 1958
    • O Scott Snell είναι καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Darden School of Business ου Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Διδάσκει στα πεδία της ηγεσίας και της οργάνωσης επιχειρήσεων και είναι ειδικός στη στρατηγική διοίκηση και διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με επιχειρήσεις όπως η CIGNA, η Deutsche Telecom, η Shell και η World Bank, ευθυγραμμίζοντας τη διοίκηση και διαχείριση ανθρώπινων πόρων με το στρατηγικό μάνατζμεντ.
      Ο καθηγητής Snell συνέγραψε περισσότερα από 50 άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής πολλών περιοδικών, μεταξύ των οποίων, τα Academy of Management Journal, Academy of Management Review, Human Resource Management Review, Human Resource Management, Industrial Relations, Journal of Business Research, Journal of Management, Journal of Managerial issues, Journal of Management Studies, Organizational Dynamics, Organizational Studies, Personnel Psychology και Strategic Management Journal.Συνέγραψε επίσης, τρία βιβλία, συγκεκριμένα τα: "Management: Leading and Collaboration in a Competitive World", "Managing Human Resources" και "Managing People and Knowledge in Professional Service Firms" Συμμετείχε στην επιτροπή της Ένωσης για τη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων (Society for Human Resource Management Foundation), του τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων της Ακαδημίας (the Academy of Human Resource Management Division) και των περιοδικών Human Resource Management Kai Academy of Management.
      Πριν καταλήξει στο Darden School of Business, το 2007, ο Δρ. Snell ήταν καθηγητής και διευθυντής του κέντρου για την εκπαίδευση στελεχών του Πανεπιστημίου του Cornel και καθηγητής μάνατζμεντ στο Smeal College of Business Administration στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας. Πήρε το πτυχίο του στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και το μεταπτυχιακό του καθώς και το διδακτορικό του δίπλωμα στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Μεγάλωσε στο Lodi του Οχάιο αλλά τώρα ζει στην πόλη Charlottesville της Βιρτζίνια με τη γυναίκα και τα τρία παιδιά του.

      Biblionet