Θερίου, Νικόλαος (1957-)

  1. Πρόσωπο
  2. Άνδρας
  3. 1957
Φωτογραφία προσώπου
    • Ο Νικόλαος Θερίου είναι καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, αναπληρωτής προέδρου Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών. Είναι επίσης διευθυντής του αυτοδύναμου μεταπτυχιακού προγράμματος «Διοίκηση Επιχειρήσεων –Μaster in Business Administration– MΒΑ» του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

      Έχει πτυχίο στην Οικονομική Επιστήμη (Economics) και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Bradford στη Βρετανία, καθώς και διδακτορικό τίτλο στη Στρατηγική Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Derby στη Βρετανία.

      Η έρευνά του περιλαμβάνει τομείς, όπως τα Διοικητικά Συστήματα Ελέγχου, την Κοστολόγηση με βάση τις ενέργειες μιας επιχείρησης (Activity-Based Costing) και τη Μέτρηση της Συνολικής Επίδοσης των Επιχειρήσεων (συμπεριλαμβανομένου του Διανοητικού Κεφαλαίου), καθώς και θέματα, όπως τη Διαχείριση Γνώσης, την Αποτίμηση Επενδυτικών Κεφαλαίων και την Εταιρική Διακυβέρνηση, σχετικά με τα οποία έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων.

      Έχει διατελέσει εκδότης και μέλος επιστημονικών επιτροπών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και επιστημονικός επιμελητής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά. Επί δεκαπέντε και πλέον έτη έχει υπηρετήσει σε ανώτατα διευθυντικά κλιμάκια μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

       

      Κριτική