Κοινωνιολογία : οι βασικές έννοιες - Νέα αναθεωρημένη έκδοση. - Αθήνα: Κριτική, 2014

 1. Manifestation
 2. Hughes, Michael (1944-) | Kroehler, Carolyn J.
 3. Ιωσηφίδης, Θεόδωρος
 4. Νέα αναθεωρημένη έκδοση
 5. Αθήνα: Κριτική, 2014
 6. 660 σελίδες : εικονογράφηση, πίνακες ; 24 εκατοστά
 7. Επιστημονική βιβλιοθήκη
 8. 9789602188873 (χαρτόδετο)
 9. Περιλαμβάνει βιβλιογραφικές παραπομπές (σελίδες [587]-656) και ευρετήριο.
εξώφυλλο της έκδοσης
  • Αναπτύσσοντας κοινωνιολογική συνείδηση -- Πολιτισμός και κοινωνική δομή -- Κοινωνικοποίηση -- Κοινωνικές ομάδες και τυπικές οργανώσεις -- Παρέκκλιση και έγκλημα -- Κοινωνική διαστρωμάτωση -- Φυλετικές και εθνοτικές ανισότητες -- Η έμφυλη ανισότητα -- Πολιτική και οικονομική εξουσία -- Η οικογένεια -- Θρησκεία, εκπαίδευση και ιατρική -- Πληθυσμός και περιβάλλον -- Κοινωνική αλλαγή.

  • Η νέα έκδοση διατηρεί την κεντρική φιλοσοφία που καθιστά το βιβλίο πετυχημένο, προσφέροντας ένα πυκνό και ευανάγνωστο κείμενο, το οποίο παρέχει τα κύρια στοιχεία του αντικειμένου: περιλαμβάνει όλες τις βασικές ενότητες, μαζί με αναθεωρημένα θεματικά πλαίσια και γραφήματα, τα οποία παρουσιάζουν στοιχεία ενημερωμένα και απαραίτητα για ένα εισαγωγικό κείμενο.

   Ειδικότερα, η νέα έκδοση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

   - Νέα θεματικά πλαίσια για τον κοινωνικό αντίκτυπο του Facebook και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
   - Τις τελευταίες εξελίξεις για τις οικογενειακές αξίες ανά τον κόσμο, για τους γάμους ομοφυλοφίλων, για το περιβάλλον και την αστικοποίηση στις αναπτυσσόμενες χώρες.
   - Επικαιροποιημένα στοιχεία για τον έμφυλο καταμερισμό της εργασίας, για τη σεξουαλική παρενόχληση στα σχολεία, για την παραβατικότητα των ανηλίκων.

   Biblionet