Πόταγας, Κώστας (1957-)

 1. Πρόσωπο
 2. Άνδρας
 3. 1957
 4. Πάντειο Πανεπιστημίο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
 5. Πάντειο Πανεπιστημίο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Φωτογραφία προσώπου
  • Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Τέλειωσε το Βαρβάκειο το 1975 και μετά την Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας το 1982. Πήρε την ειδικότητα της Νευρολογίας στη Γαλλία, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Paris VI, Νοσοκομείο Pitié – Salpêtrière, το 1987.

   Το 1986 έλαβε το μεταπτυχιακό «Δίπλωμα Ερευνών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νάντης, Γαλλία (Diplôme de Recherche de la Faculté de Médecine de l' Université de Nantes) και την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε ο τίτλος του DEA (MSc) Συγκριτικής Ψυχολογίας των Νοητικών Δραστηριοτήτων από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Παρίσι, (DEA en Psychologie Comparative des activités cognitives).

   Εργάστηκε από το 1987 έως το 1990 στο Εργαστήριο Συγκριτικής Νευροφυσιολογίας του Πανεπιστημίου Jussieu-Paris VII με την υποτροφία Edmond Roudnitska της European Chemoreception Research Organization (1988). Το 1992 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Paris VII). 

   Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1991, όταν διορίστηκε ως Επιμελητής B ΕΣΥ στο Νευρολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» (1991-1997). Διορίστηκε κατόπιν Επιμελητής A΄ ΕΣΥ στη Νευρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» (1997-2003). Το 2003, εκλέχτηκε λέκτορας Νευρολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διορίστηκε στη Νευρολογική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Είναι σήμερα Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας και Νευροψυχολογίας.

   Από το 2011 διδάσκει το μάθημα Νευροψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Διευθύνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Κλινική Νευροψυχολογία και Νοητικές Νευροεπιστήμες της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

   Οσδελnet