Εγκατάσταση του AMIS

Για να ανοίξετε ένα βιβλίο DAISY θα χρειαστείτε ένα DAISYplayer. Υπάρχουν συσκευές και λογισμικά αναπαραγωγής βιβλίων DAISY. Προτείνουμε το AMIS (AdaptiveMultimediaInformationSystem) που είναι δωρεάν λογισμικό. Λεπτομέρειες για το AMIS μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.daisy.org/amis/amis-daisy-2.02-daisy-3-playback-software.

Για τη βέλτιστη λειτουργία του προγράμματος ο υπολογιστής σας πρέπει να έχει WindowsXP (SP3), WindowsVista, Windows 7, ή πιο πρόσφατη έκδοση. Επίσης πρέπει να έχει DirectX9 ή υψηλότερο, Internet Explorer 7 ή υψηλότερο, SAPI 5.1 text-to-speech ή υψηλότερο και 50 MB χώρο στο δίσκο. Είναι συμβατό με Jaws, Hal και Supernova.

 1. Για να εγκαταστήσετε το AMIS 3.1.4 beta 3 χρησιμοποιήστε το σύνδεσμο http://www.daisy.org/projects/amis/downloads/Setup-amis-3.1.4-BETA3.exe.
 2. Επιλέξτε αποθήκευση του αρχείου.
 3. Ανοίξτε το αρχείο με διπλό κλικ ή enter. Προχωρήστε επιλέγοντας επόμενο.
 4. Τελειώνοντας την εγκατάσταση μπορείτε να ανοίξετε το AMIS ή να το βρείτε αργότερα στο φάκελο AMISστα Προγράμματα του υπολογιστή.

Εγκατάσταση φωνής

Δημήτρης

Για να ακούσετε ανάγνωση κειμένου στα ελληνικά θα πρέπει να εγκαταστήσετε μία ελληνική φωνή. Η πιο ποιοτική ελληνική φωνή που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι ο Δημήτρης. Για να χρησιμοποιήσετε το Δημήτρη θα πρέπει να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα διαχείρισης φωνών Infovox.

eSpeak

Εναλλακτικά μπορείτε να εγκαταστήσετε το eSpeak, μία δωρεάν ελληνική φωνή, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Κατεβάστε το eSpeak από το σύνδεσμο http://sourceforge.net/projects/espeak/files/espeak/espeak-1.46/espeak-1....
 2. Ανοίξτε το .zip αρχείο και εκτελέστε το espeak_setup.exe.
 3. Κατά την εγκατάσταση, στο διάλογο "Selectwhichvoicestoinstall" προσθέστε σε ένα κενό πεδίο το κείμενο "el-gr" (χωρίς τα εισαγωγικά).

Οδηγίες επιλογής φωνής στο AMIS

 1. Τρέξτε το AMIS.
 2. Επιλέξτε File > Preferences.
 3. Στο αναδυόμενο μενού "SelectTTSvoice" επιλέξτε "eSpeak-EL-GR" ή Dimitris (Greek) SAPI5 ανάλογα με τη φωνή που διαθέτετε.
 4. Πατήστε ΟΚ.