Αγιακλόγλου, Χρήστος Ν.

  1. Πρόσωπο
  2. Άνδρας
    •  

      • Ο Χρήστος Αγιακλόγλου είναι Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος (Ph.D.) από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις της Αμερικής (University of Illinois at Urbana – Champaign) με ειδίκευση στην Οικονομετρία και στην Ανάλυση Χρονοσειρών με επιβλέποντα Καθηγητή τον Paul Newbold. Έχει, επίσης, αποκτήσει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα (Master), ένα σε Χρηματοοικονομικά από το Τμήμα Χρηματοοικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις της Αμερικής (M. Sc. in Finance - University of Illinois at Urbana – Champaign) και ένα σε Οικονομικά από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Φλόριντα Ατλάντικ της Αμερικής (M. A. in Economics – Florida Atlantic University), ενώ το βασικό του πτυχίο στα Οικονομικά το απέκτησε με άριστα από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, σημερινό Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

        Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κυρίως εστιάζονται στην ανάλυση χρονοσειρών και στην οικονομετρία, στην εφαρμοσμένη μακροοικονομία, καθώς και στη βιομηχανική οργάνωση. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει πλήθος εργασιών σε επιστημονικά σεμινάρια και διεθνή συνέδρια.

        Του απονεμήθηκε το βραβείο Robert E. Demarest Memorial Award για διάκριση και αρίστευση στη διδασκαλία από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στην Urbana - Champaign στην Αμερική, ενώ η έρευνά του απαριθμεί σημαντικό αριθμό ετεροαναφορών από διεθνή περιοδικά.

       

      Σελίδα Πανεπιστημίου Πειραιώς