Ο Νέος κώδικας ιατρικής δεοντολογίας : (ν. 3418/2005) : βασικές ρυθμίσεις, (νομική, ιατρική και κοινωνιολογική προσέγγιση) - Αθήνα;Θεσσαλονίκη: Εκδόσεις Σάκκουλα, 2006

  1. Έκδοση
  2. Αθήνα, Θεσσαλονίκη: Εκδόσεις Σάκκουλα, 2006
  3. 73 σελίδες ; 21 εκατοστά
  4. Δημοσιεύματα ιατρικού δικαίου και βιοηθικής ; 1.
  5. 978-960-445-081-6
  6. Περιέχει βιβλιογραφία.
Εξώφυλλο έκδοσης
    • Το τεύχος αυτό είναι το πρώτο της σειράς «Δημοσιεύματα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής», στην οποία θα εκδίδονται κατά βάση οι εισηγήσεις των επιστημονικών εκδηλώσεων του Ομίλου Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής αλλά και αυτοτελείς σχετικές μελέτες και μονογραφίες. Η σειρά φιλοδοξεί να συμβάλλει μέσα από τα δημοσιεύματά της στην προώθηση της διεπιστημονικής έρευνας των νομικών και ηθικών ζητημάτων που προκύπτουν από την εξέλιξη της ιατρικής και της βιοτεχνολογίας.
      Στο πρώτο τεύχος δημοσιεύονται οι εισηγήσεις της εναρκτήριας εκδήλωσης του Ομίλου που έγινε την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006, στη Θεσσαλονίκη και είχε ως θέμα: «Ο νέος Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας (ν. 3418/2005): Βασικές ρυθμίσεις (νομική, ιατρική και κοινωνιολογική προσέγγιση)».
      Ειδικότερα πρόκειται για τις εισηγήσεις των: Κ. Φουντεδάκη (Επ. Καθηγήτριας Νομικής Α.Π.Θ.), Η «Συναίνεση του ενημερωμένου ασθενούς» σύμφωνα με το νέο Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, Θ. Παπαχρίστου (Καθηγητή Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών) και Δ. Παπαδοπούλου-Κλαμαρή (Αν. Καθηγήτριας Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών), Ιατρικό Απόρρητο, Ιατρικό Αρχείο και Προσωπικά Δεδομένα Υγείας, Ι. Πέτρου (Καθηγητή Θεολογικής Α.Π.Θ.), Ιατρική Φροντίδα και Κοινωνία-Μια κοινωνιολογική θεώρηση του νέου Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και τέλος Β. Ταρλατζή (Καθηγητή Ιατρικής Α.Π.Θ.), Το Ιατρικό Λειτούργημα στο νέο Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας. Οι εισηγήσεις φωτίζουν με διεπιστημονικό, και γι’ αυτό ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, τρόπο το νέο νομοθέτημα που έχει κεντρική σημασία για την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος προσφέροντας μια συστηματική και πολύπλευρη εικόνα για τις ρυθμίσεις του.
      Στο τεύχος δημοσιεύεται, τέλος, και η εισαγωγική ομιλία της Προέδρου του Ομίλου Ε. Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τους σκοπούς του Ομίλου.