Σιδηροπούλου, Μάλαμα [Συγγραφέας]. Οι λειτουργίες της εκπαιδευτικής διοίκησης

  1. Έργο (αυτοτελές έργο)
  2. 2015
  3. Ελληνικά
    • Στην εποχή της πολυπλοκότητας και των συνεχών αλλαγών που ζούμε, το αίτημα της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ. Μέσα στη μεταφορά της κοινωνίας της γνώσης και της μάθησης, η εκπαίδευση γίνεται στρατηγικά και διαρθρωτικά εποικοδομητική των προσδοκιών και των πολιτικών διαχείρισης της αλλαγής και της καινοτομίας, σε όλα τα πεδία της προσωπικής και δημόσιας ζωής.

      Οι εξελίξεις στη διοικητική επιστήμη ήταν ραγδαίες τα τελευταία πενήντα χρόνια και ως εκ τούτου αυτή ασκείται πλέον συστηματικά και μεθοδικά, στηριγμένη πάνω σε ερευνητικά δεδομένα και πορίσματα.

      Συνειδητοποιούμε ότι τα παιδιά μας σήμερα θα πρέπει να αποκτήσουν δεξιότητες, γνώσεις και στάσεις για να μπορέσουν να ζήσουν αύριο στο μεγάλο πολυπολιτισμικό χωριό που ονομάζεται Γη και προσπαθούμε να τους προσφέρουμε την καλύτερη εκπαίδευση.

      Στόχος του συγκεκριμένου πονήματος είναι να βοηθήσει τωρινούς και μελλοντικούς εκπαιδευτικούς στην κατανόηση λειτουργιών σχετικών με την διοίκηση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος. Έτσι θα μπορέσουν να διαδραματίσουν ενεργό και αποτελεσματικό ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία των σχολείων είτε σαν μέλη του συλλόγου διδασκόντων είτε σαν διευθυντικά στελέχη.