Borjas, George J. (1950-) [Συγγραφέας]. Labor economics

  1. Έργο (αυτοτελές έργο)
  2. 1996
  3. Αγγλικά
    • Η βασική διαφορά του βιβλίου αυτού από τα άλλα εγχειρίδια συναφούς αντικειμένου έγκειται στη φιλοσοφία του. Η γνώση του μηχανισμού με τον οποίο λειτουργούν οι αγορές εργασίας είναι, τελικά, πιο σημαντική από την επίδειξη των ικανοτήτων μας στην κατασκευή υποδειγμάτων για την αγορά εργασίας ή την απομνημόνευση εκατοντάδων στατιστικών και θεσμικών λεπτομερειών, οι οποίες περιγράφουν τις συνθήκες στην αγορά εργασίας σε μια δεδομένη χρονική στιγμή.

      Αν οι φοιτητές μπορούν να θυμούνται το μηχανισμό λειτουργίας των αγορών εργασίας - και συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο εργάτες και επιχειρήσεις αντιδρούν στις αλλαγές των κινήτρων μεταβάλλοντας την προσφορά ή τη ζήτηση της εργασίας - τότε θα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για να έχουν άποψη σχετικά με τις προτεινόμενες κυβερνητικές πολιτικές που μπορεί να έχουν σημαντική επίπτωση στη διαμόρφωση της αγοράς εργασίας, όπως για παράδειγμα ένα πρόγραμμα που επιδοτεί την απασχόληση ή ένας φόρος που επιβάλλεται στους εργοδότες για τη χρηματοδότηση των εθνικών προγραμμάτων υγείας.

      Έτσι, το βιβλίο αυτό εκθέτει τις έννοιες που οι οικονομολόγοι της εργασίας χρησιμοποιούν για να κατανοήσουν πώς λειτουργούν οι αγορές εργασίας.

      Ο κύριος στόχος του, λοιπόν, είναι να διερευνήσει το πεδίο των οικονομικών της εργασίας, δίνοντας έμφαση τόσο στον οικονομικό τρόπο σκέψης όσο και στα γεγονότα.

      Biblionet