Μητάκος, Θεόδωρος

  1. Πρόσωπο
  2. Άνδρας
      • Θεόδωρος Μητάκος διαθέτει Διδακτορικό από το τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

       

      Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Πατρών.

       

      Από τον Οκτώβριο 2005 έως και σήμερα είναι συντονιστής και διδάσκων του μεταπτυχιακού μαθήματος “Enterprise Database Systems” το οποίο αποτελεί μέρος του μεταπτυχιακού προγράμματος “Master of Science in Computer Science”. Το πρόγραμμα προσφέρεται από το ΤΕΙ Λάρισας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Staffordshire της Αγγλίας.

       

      Από τον Οκτώβριο του 2004 έως σήμερα εργάζεται ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει στο τμήμα της Λάρισας τη θεματική ενότητα ΠΛΗ11 (Ανάπτυξη Λογισμικού – Βάσεις Δεδομένων – Λειτουργικά Συστήματα)

       

      Από το Φεβρουάριο 2001 έως σήμερα είναι έκτακτος Καθηγητής στο ΤΕΙ Χαλκίδας στις σχολές ΣΔΟ και ΣΤΕΦ όπου διδάσκει τα μαθήματα: (ΣΤΕΦ) Εισαγωγή στη χρήση και λειτουργία των Η/Υ, H/Y I Visual Basic, Η/Υ III FORTRAN, H/Y II C++, Λειτουργικά συστήματα Η/Υ Ι, Βάσεις Δεδομένων Η/Υ ΙΙΙ , Αρχιτεκτονική υπολογιστών, Δίκτυα Υπολογιστών, (ΣΔΟ) Εισαγωγή στην πληροφορική.

       

      Επί τετραετία (Φεβρ 1993- Φεβρ. 1997) ανέλαβε τη διδασκαλία των φροντιστηρίων στους δευτεροετείς φοιτητές 4ου εξαμήνου του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ του μαθήματος “Διακριτές Μέθοδοι Υπολογισμού για την Επιστήμη των Υπολογιστών”

       

      Επί τριετία παρείχε επικουρικό διδακτικό έργο στη διδασκαλία των μεταπτυχιακών μαθημάτων “Βάσεις Δεδομένων”, “Θεωρητική Πληροφορική” του τομέα Πληροφορικής του ΕΜΠ (Φεβρουάριος 1994 - Ιούνιος 1997).

       

      Από τον Οκτώβριο 2006 έως σήμερα είναι Υπεύθυνος σύμβουλος και συντονιστής της 4ης διδακτικής ενότητας «Πολυμέσα – Εφαρμογές Παγκόσμιου Ιστού» για το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης από Απόσταση «Τεχνολογίες Πληροφορικής - Επικοινωνιών» που προσφέρεται από το Κέντρο Εκπαίδευσης-Επιμόρφωσης Ενηλίκων από Απόσταση του Υπουργείου Παιδείας

       

      Έχει διατελέσει Υπεύθυνος Περιφερειακού συντονισμού και Help Desk για την Στερεά Ελλάδα & την Εύβοια (Πρόγραμμα «ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ» υπουργείο Ανάπτυξης) (Ιαν. 2002 έως Δεκ 2008)

       

      Επί πενταετία έχει διδάξει σε πληθώρα ΚΕΚ, ΙΕΚ και Ιδιωτικά ΤΕΛ και σε προγράμματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

       

      Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος σε σεμινάρια Autocad του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και έχει αναλάβει την οργάνωση και εκτέλεση ταχύρυθμων σεμιναρίων (50 ώρες) στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση του ΕΜΠ με τίτλο “Διαχείριση Έργου”. (Συντονιστής και Εκπαιδευτής)

       

      Έχει ασχοληθεί με θέματα μηχανοργάνωσης πολλών εταιρειών και φορέων (π.χ. Δήμος Χαλκιδέων)

       

      Από τον Αύγουστο του 2000 έχει ιδρύσει ατομική επιχείρηση που εξειδικεύεται σε εφαρμοσμένες λύσεις πληροφορικής στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

       

      Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά ερευνητικά προγράμματα του πανεπιστήμιου Πειραιώς και της Γ.Γ.Ε.Τ του υπουργείου Έρευνας και τεχνολογίας και σε διεθνή ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΜΠ και του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

       

      Από τον Ιούνιο 2002 είναι αξιολογητής ΕΜΑ (Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων).

       

      Έχει αναλάβει την επιμέλεια της ηλεκτρονικής έκδοσης στο διαδίκτυο των Πρακτικών του Ι διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Ελληνική Παιδεία και Παγκοσμιοποίηση» και της ηλεκτρονικής έκδοσης στο διαδίκτυο των Πρακτικών του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα».

       

      Έχει διατελέσει μέλος της οργανωτικής επιτροπής διεθνών συναντήσεων εργασίας Third Workshop of Compulog Network of Excellence on Knowledge Bases, Athens Greece, 1993 και Second Ιnternational CONTESSA Workshop in Constraint Databases, CDB ’97, Delphi Greece.

       

      Έχει, επίσης, διατελέσει μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου 6th International Conference in Database Theory (ICDT ’97), Delphi, Greece, 1997.

       

      Έχει κάνει πλήθος δημοσιεύσεων σε συνέδρια και περιοδικά και έχει αναλάβει τη συγγραφή Εναλλακτικού Διδακτικού Υλικού για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σημειώσεων για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ Χαλκίδας .

       

      Γνωρίζει άπταιστα την αγγλική γλώσσα.