Χυτήρης, Λεωνίδας Σ. (1955-)

  1. Πρόσωπο
  2. Άνδρας
  3. 1955
    • Ο κ. Λ. Χυτήρης είναι καθηγητής Μάνατζμεντ και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.A.,Ph.D.) στο Πανεπιστήμιο KENT, της Αγγλίας. Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς διδάσκει από το 1986.Τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο έχει διδάξει ή διδάσκει θέματα Μάνατζμεντ, Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων, Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Ποιότητας Υπηρεσιών.Είναι αξιολογητής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται πάνω από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα, έγκυρα, επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων, της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, της Ποιότητας Υπηρεσιών και της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων.

      Είναι συγγραφέας/κύριος συγγραφέας των παρακάτω βιβλίων:  Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (2018) (Γ' έκδοση), Εκδόσεις Ε. Μπένου, Αθήνα

      1. Οργανωσιακή Συμπεριφορά (2017) (4η έκδοση), Εκδόσεις Ε. Μπένου, Αθήνα    
      2. Διοίκηση και Ποιότητα Υπηρεσιών (σε συνεργασία με Δρα Λουκά Ν. Άννινο), (2015), Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, Αθήνα (Ηλεκτρονικό Σύγγραμμα Ανοικτής Πρόσβασης)    
      3. Μάνατζμεντ-Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, (2013), Φαίδιμος, Αθήνα    
      4. Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, (2013), Φαίδιμος, Αθήνα     
      5. Το Μάνατζμεντ των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, (1996), Interbooks, Αθήνα    
      6. Τουριστικά Γραφεία, (1995), Interbooks, Αθήνα.
      Πανεπιστήμιο Πειραιώς